Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
    Извинявай, ама по книжка 1.9 JTS гори 12, не виждам как ще даде 3 литра надолу градско, освен ако не я караш само от Орлов Мост до околовръстното..
    По инерция с изгасен мотор...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Кефа цена няма .
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Поредният цирк......
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Кайо Покажи съобщение
          Поредният цирк......
          Е, защо цирк? Човека питаше за определена 159 бензин в продажба.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
            Е, защо цирк? Човека питаше за определена 159 бензин в продажба.
            Първия пост в темата е "... навийте ме да си я купя ..." и цялата тема се върти около това, чак на 4та страница се пита за конкретна бройка и разбира се после започна спор за разхода на гориво ...
            И за да не е само offtopic мнението ми ще напиша "нещо хубаво за 159": фаровете, интериор , екстериор.
            Last edited by Drag0; d.m.y г., 12:24.
            ...

Comment

Първоначално публикувано от acho_
              1. Темата за обяви е заключена, за това човека е решил да пита тук.
              2. Не съм казвал дали харчи много или малко, а цитирах обявения разход от производителя. Не виждам смисъл да заблуждаваме човека и да си губи времето с грешни данни, едва ли и ти би искал да си в неговата ситуация.

Вече ако някой го обръща на спор, търси под вола теле или просто му се е досрало и е решил да го направи тук си е негов проблем.
              Аз имах впредвид 9 смесено,няма как да е градско
              145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
              159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
              159 1.9jtdm 05г.

Comment

Първоначално публикувано от Митко145 Покажи съобщение
                Аз имах впредвид 9 смесено,няма как да е градско
                Може би колегата code я е сбъркал с дизел Случва се.

Comment

60 000км. с 159 ка.
                  Ако питащият се интересува да види темата"какво се потроши по 159 ката" корекно съм описал ремонтите.В момента е на 112 000 км. и потропва леко, нормално вероятно е ляв горен носач, има една биалетка/вероятно/ за смяна.
                  Колкото до разхода- ползвам Fuel log за андроид, та в момента ми казва следното:
                  -най-висок разход 9.62 за 296 км.
                  -най-нисък разход 3,87 за 190 км.
                  -среден разход 6.54 за 10667 км.
                  колата е от подписа 159 , 1,9 нафтова печка без ЕГР с ДПФ и чип от Ексриим/Бобо/
                  разхода е грубо 65/35 % извънградско -градско каране.Имам възможност да бягам задръстванията и час пик/понякога/ .

От тук нататък всеки сам си преценява, за мен след отстраняване на детските болести е един много приятен автомобил, малко ми е слабияък и все си мисля ,че някой друг кон отгоре би се отразил много добре на магарето зад волана ама.........

п.с.Не знам защо още я нищим темата след като питащият има всичките 5 поста......
                  Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

Колеги, чета ви и се смея с глас и от сърце.............
                    Леко ми е на душата, че не съм сама в лудостта си
                    В момента съм в процес на закупуване на 159- ка ( капарирана е ) и след някой и друг ден ще я огледа вещо лице и ако всичко е наред ще е моя до 2 недели ...
                    От много , страшно много време мечтая за нея ... ходих , гледах , пазарих се и все на камък удрях , но ето , че уж на шега за 2-3 часа се откри колата за мен . Сега когато е толкова близо да стане моя започвам да се замислям : Ама нужна ли ми е изобщо - отговорът е НЕ ! Ама струва ли си в Бг да караш малко по не масов автомобил който не е Голф 3-ка и не можеш да отремонтираш в задния си двор , отговорът е НЕ . Това и + високият данък и + не евтината поддръжка и + не ниският разход на 2,4 двигателят в градско просто реших , че се живее веднъж и като цигане не държи кисело млеко така и аз реших да скоча па каквото ще да става. Похвално е, че не само аз съм ку ку и не само аз бих сядала всеки ден с кеф в нея и бих си я поглеждала от джама от време на време когато ми е кофти и като я видя паркирана отвън ще се усмихвам . Похвално е, че има доста хора като мен водещи се по сърцето , а не по разума . Истината е една ... ако някой иска такава кола , просто да си я вземе , защото аз не бих си дала парите за друга кола и колкото и евтина да е поддръжката им дори 5 лв да ми е пистовият ремък пак няма да ми се дават ... за това дерзайте , че днес сме тук , а за утре не се знае .
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                    140 HP + Chip Tuning -> ex
                    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                    Born to make me happy

Comment

То ако ще е нещо дето да го отремонтираш в задния двор, вземай една ладичка или москвич и няма да имаш проблеми.
                      Алфа се купува с душа, не с разум...скачаш пък каквото ще да стане...
                      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                      ex Alfa 156 1,9 JTD
                      ex Alfa 75 1,8

Comment

И аз така реших и ще видим какво ще излезне .... предната 156-ца взех на шега и излезна страхотна кола която уви беше добре подредена от майстори , сега ще съм доста по - внимателна когато се наложи да ходя по такива .
                        Иначе не знам как ще спя следващите 2 седмици ... ама ще броя дните гарантирано .
                        Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                          Ама нужна ли ми е изобщо - отговорът е НЕ ! Ама струва ли си в Бг да караш малко по не масов автомобил който не е Голф 3-ка и не можеш да отремонтираш в задния си двор , отговорът е НЕ . Това и + високият данък и + не евтината поддръжка и + не ниският разход на 2,4 двигателят в градско просто реших , че се живее веднъж и като цигане не държи кисело млеко така и аз реших да скоча па каквото ще да става.
                          Браво От Бг ли ще я взимаш и от онлайн обява ли я намери?

Comment

Син на мой Колега се занимава с внос на коли от около 5 год и му споменах и така се случи ... силно се надявам колата да е читава , защото вече много , ама много ми се кара такава колица .... и нямам търпение .
                            Колата в момента е в Италия .
                            Имам един страничен въпрос и моля някой да ми даде отговор на език разбираем за жена или да ме насочи към такава тема , що е то " премахнати егр, дпф и клапи " и защо се премахва ?
                            Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Texas-159 Покажи съобщение
                              Здравейте,бъдещи колеги.Реших да си взема нова кола и мечтата ми беше 159. Преди да тръгна по трудния път да си избирам,реших да хвърля едно око на форума и да прочета малко,обаче то какъв форум,вие ме вкарахте в МАТРИЦАТА бе .Имам чувството,че сте на панаир,една свястна приказка за колата няма,всичко е мерене на знаете какво.Въпроса ми е следния,плюсове и минуси, навийте ме да си я купя, както е казал Ричард Хаманд- Трябва да обичаме "Алфа" защото такъв е законът.
                              Благодаря предварително!

,,Навийте ме,, Колега човек няма ли собствено мнение в тоя живот,цял живот е на камък.Когато се сблъскам с определен автомобил от първо лице единствено число,ала минут решавам има ли шансове да се класира.Това кой какво ми е казал,или съм прочел в гугъл го оставям за след 23:00ч. когато съм на едно шише пещерска гроздова.И за да не съм off ще кажа че ми харесва единствено че е по млада от 156.Иначе си е 156 фейслифт.
                              Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 02:50.
                              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

товa с фейслифтa го говори гроздовaтa, нaли ? Зaщото освен някои линии външно, по които двете коли имaт визуaлнa приликa, по друго нямaт нищо общо. Особено пък aко говорим зa возия, стойкa нa пътя, но който ги е кaрaл и двете ще ме рaзбере
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X